Nem szabad félni, az igazságot újra és újra ki kell mondani!

Orbán ma megint felmondta az orosz propaganda által diktált szöveget az energiaválság okairól. Nyomában a teljes propaganda ezt fogja szajkózni, és persze a maradék független sajtó is beszámol róla. Ezért egyszerűen muszáj néhány olyan evidenciát leírni, ami csak a propagandagépezet által megtévesztett honfitársaink számára lehet vitatott.

  1. Ukrajna az oroszok háborús területszerző agressziójának áldozata. A 21. században egy területfoglaló háborúra semmilyen vélt vagy valós sérelem nem lehet magyarázat.
  2. A magas energiaárakért nem a szankciók és nem az EU a felelős, hanem a Putyin által indított háborús agresszió. A gáz és az olaj Putyin kezében fegyver, aki nem fél ezt használni.
  3. Ukrajna nyílt vagy alattomosan sugallt hibáztatása aljas és ocsmány dolog, a Kreml kottájából játszik, aki ezt emlegeti. A háború előtti Ukrajnával sok baj volt, de február 24-én ezek mind zárójelbe kerültek. 
  4. Akár nyíltan, akár alattomosan sugallva azt javasolni, hogy a megoldás Ukrajna megadása lenne, aljas és ocsmány dolog. Ráadásul teljes tévedés is, hiszen az oroszok nyilvánvalóan nem állnának meg.
  5. A Oroszország elleni szankciók a béke eszközei akkor is, ha nem fognak azonnal hatni, és akkor is, ha mindannyiunknak nehézséget okoznak. Ne felejtsük, a leghidegebb a szétlőtt ukrán házakban lesz!
  6. Magyarországon különösen nagy gondot az energiaárak, és ez jelentős részben a kormánynak köszönhető. Tizenkét év alatt alig valamit tett az alternatív energiaforrások fejlesztéséért, a rossz gazdaságpolitika miatt romló forint pedig önmagában is 15-20 százalékkal emeli az árakat. A megszűnő szociális háló és a számos területen elszabotált bérrendezés miatt a magyar emberek sokkal inkább kitettek az energiaárak emelésnek, mint a nyugati országokban.
  7. A fideszes propaganda önző nemzetet akar faragni a magyarokból. Az önzés egy nemzet esetén ugyanannyira helytelen, mint az egyén esetében. Célszerűtlen is, mert az önzők könnyen szembesülhetnek azzal, hogy nem kapnak segítséget, ha majd ők kerülnek bajba.
  8. A Fidesz legnagyobb bűne azonban az a hazugság volt, amely szerint az ő győzelmük esetén nem lesznek áremelések. Részünkről pedig az lenne a legnagyobb tévedés, ha azt gondolnánk, a propaganda nem lesz képes a felelősséget másra kenni. A legnagyobb hiba lenne a hazug propaganda elleni harcról lemondani és teljesen elfogadhatatlan stratégia a propagandától félve inkább csendben hallgatni. Az igazságot ugyanis újra és újra ki kell mondani!

Oszd meg, válassz platformot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük