A fair játékszabályokért fogok küzdeni – alternatív eskü

Tisztelt honfitársaim! 

Több mint fél évvel a tragikus választások után ma leteszem a képviselői esküt. Az eskütétel a napirend utáni felszólalások után történik, a házelnök gondoskodott róla, hogy minél kevesebb szemtanúja legyen, de ez egyáltalán nem baj. Az eskü csak formaság. A képviselő mandátumát a választók adják, nem a házelnök vagy a Fidesz-frakció. Én azért vagyok képviselő, mert Zuglóban több mint 30 ezer ember így döntött, nem pedig azért, mert Kövér László végre kegyeskedett megengedni az eskütételt.

Ez a nap mégis alkalom arra, hogy valódi fogadalmat tegyek, az engem megválasztó embereknek, Magyarország népének és persze magamnak is. A parlamentben ezt nem tehetném meg, a hivatalos szöveg után úgyis kikapcsolnák a mikrofonomat. A helyszín, a propagandagépezet főhadiszállása nagyon is fontos, szorosan kapcsolódik ahhoz, amit képviselni szeretnék a következő években. 

Az alakuló ülés kihagyása tiltakozás volt a tisztességtelen, nyugodtan mondhatom, hogy elcsalt választások ellen. Az elmúlt fél évben kiderült, hogy a hatalmat zavarja ez a fajta tiltakozás, erre a legjobb bizonyíték, hogy hamarosan törvényt módosítanak, hogy ilyen többet ne fordulhasson elő. De ez felesleges, nem is fog előfordulni, hiszen ha 2026-ig nem változtatunk a játékszabályokon, akkor nem lesz értelme még egy választásnak nekimenni. 

A fair játékszabályokért viszont nem lehet az Országház aranyozott falai közt küzdeni. Az ott most csak színház, nem valódi törvényhozás. Én a parlamentbe csak a legszükségesebb esetben fogok bejárni, hiszen semmi értelme nincs ott szónokolni. Ígérem és fogadom azt is, hogy csak egyetlen, propaganda ellenes törvényjavaslatot fogok benyújtani, de mindent megteszek azért, hogy az Önök segítségével elfogadtassam azt. 

A tisztességes játékszabályokért a Parlament falain kívül lehet és kell megküzdeni, az Önök segítségével. Valódi összefogással, a magyar társadalom minden csoportjának összefogásával, erőszakmentes, de nagyon határozott, elszánt kiállással kell újra kiharcolni a tisztességes verseny kereteit. Ígérem és fogadom, hogy a következő években ezért fogok küzdeni, hiszen ezzel bíztak meg a választók. 

Olyan helyzetet kell teremteni, amelyben lehetőség van tisztességes, egyenlő feltételekkel lebonyolítani egy választást. Ha lesz ilyen, akkor azon meggyőződésem szerint a demokratikus erők le fogják győzni az önkény csapatait. És akkor nekiállhatunk végre, hogy működő államot, igazságos társadalmat, egyszóval tisztességes országot építsünk. 

A képviselői eskü szövegében az áll, hogy  az alaptörvényhez hű leszek, de ez is csak formaság, hiszen maga a hatalom sem hű a saját maga által önkényesen létrehozott tákolmányhoz, inkább újra és újra módosítja azt. Én ezért most önöknek azt ígérem, hogy mindent megteszek a tisztességes, a bűnt, a korrupciót tiltó és üldöző törvények betartásáért. És azért, hogy egyszer újra jogállamban élhessünk, ahol a törvényeket nem igazítják naponta a hatalom érdekeihez.

Isten engem úgy segéljen! 

Oszd meg, válassz platformot!

One thought on “A fair játékszabályokért fogok küzdeni – alternatív eskü

  1. El kell érni, hogy az Európai Unió feltételül szabja, hogy a Korrupció elleni európai ügyészség ültesse Orbánékat a tárgyalóasztalhoz Hadházy és a Transparency szakértőivel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük