Nyílt levél Dobrev Klárának és Karácsony Gergelynek

Tisztelt Képviselő Asszony, Tisztelt Főpolgármester Úr!
Kedves Klára és Gergő!

Bár nagyon közel járunk már ehhez a rendhagyó, összevont választáshoz, engedjétek meg, hogy egy halasztást nem tűrő, Zuglót érintő kérdéssel forduljak hozzátok, és egyben a közvéleményhez is!

Egy ideje sejtettük, hogy az általatok is támogatott Horváth Csaba nem a zuglói polgárok, hanem kormányközeli befektetők érdekeit szolgálja, de a közelmúltban nyilvánosságra került több olyan információ is, amelyek tükrében ez sajnos már nem csak sejtés:

– Horváth Csaba többször is ki akarta rúgatni a kerületi főépítészt, aki ellenezte a településrendezési szerződés (TRSZ) megkötését a Bosnyák téri betonmonstrumot építő, kormányközeli Bayer Costructtal (erről a kerület jegyzője tett tanúvallomást a bíróságon, majd megerősítette a legutóbbi képviselő-testületi ülésen is).

– Az általam a Nemzeti Vagyonkezelőtől kiperelt szerződésből (tájékoztatásul csatolva megküldöm) az is kiderül, hogy miért: a Bayer addig nem jut hozzá a vételár első részletéhez, amíg a TRSZ-t meg nem kötötték. Horváth Csaba korábban ezzel kapcsolatban tudatosan megtévesztette az őt támogató képviselőket is, amikor azt állította: a beruházónak nem fontos a TRSZ megkötése. Most pedig azt állítja hamisan, hogy ő nem tudott a szerződésnek erről a kikötéséről. 

– A Válasz Online cikkéből kiderül, hogy Horváth Csabának lett volna lehetősége megakadályozni, vagy legalábbis elhalasztani az Ajtósi Dürer soron az egykori Sacré-Coeur-zárda bontását, de ő ezzel nem élt, amivel közvetlenül segítette Tiborcz István és Garancsi István megalomán projektjét.

– A kormányközeli beruházóval Horváth Csaba minden esetben úgy tárgyalt, hogy abba nem vonta be a képviselő-testület tagjait, sőt, utólag sem számolt be ezekről az egyeztetésekről még az őt támogató képviselőknek sem. Bevonta ellenben azt a Tóth Csabát, aki semmilyen országos vagy önkormányzati tisztséget nem visel már 2022 májusa óta.

A fentiek miatt – és persze még sok más okból – Horváth Csaba elvesztette azoknak a helyi képviselőknek is a bizalmát, akiknek pártjai elvileg az ő újraindulását támogatják. Ennek ellenére a Demokratikus Koalíció és a Párbeszéd országos vezetése nem vonta meg tőle a bizalmat, sőt, a közös fővárosi lista 8. helyén szerepelteti.

Ezúton is kérdezlek benneteket, mint listavezetőket, hogy a fentiek nyilvánosságra kerülése után számotokra és pártjaitok számára vállalható-e még Horváth Csaba személye? Úgy gondoljátok-e még mindig, hogy méltó a választók bizalmára egy olyan ember, aki szó szerint kiárusította az általa vezetett kerületet az Orbán-rendszer oligarcháinak?

Mielőbbi válaszaitokat a zuglói választópolgárok nevében is köszönöm!

Barátsággal:

Dr. Hadházy Ákos
országgyűlési képviselő

Oszd meg, válassz platformot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük