Híradó, ahogy a közmédia csinálja – 2023. június 4.

 1. Ma van a nemzeti összetartozás napja – összefoglaló a megemlékezésekről. Potápi Árpád államtitkár beszélt a fejlesztésekről és az egységes Kárpát-medencéről, és arról, hogy szakítottak a korábbi „nemzetáruló politikával”. Orbán Viktor és Novák Katalin is megemlékezett a közösségi oldalán.
 2. Gulyás Gergely miniszter Sátoraljaújhelyen beszélt: „a magyar nemzetnek nincsenek határai.”
 3. Soltész Miklós: a székelyföldi Szentegyházán beszélt: a hit, nyelv és kultúra erősítésére van szükség a megmaradáshoz.
 4. MSZP, Molnár Zsolt beszélt: Egy nemzet akkor lehet sikeres, ha sorsfordító kérdésekben nem megosztott.
 5. LMP közlemény: Trianon sem volt képes szétszakítani a Magyar Nemzetet.
 6. KDNP közlemény: Fontos megőrizni a nemzeti egységet és a magyarságunkat.
 7. Véget ért a háromnapos Duna nap az erdélyi Torockón. Helyszíni tudósítás, az unitárius püspök beszél, majd Altorjai Anita az eseményről.
 8. Peking: mindenki békét akar, ezért fontos tárgyalni. Li-Huj kínai diplomata béketárgyalásokat sürget. A német védelmi miniszter beszél Kína szerepéről a béke kapcsán. Ferenc pápa is a békéért szólt az olasz tévében.
 9. Tüntetők egy csoportja kifütyülte a német kancellárt.
  Egy németországi helyi rendezvényen, Falkenseeben megjelentek ellentüntetők – a képek alapján maroknyian, pár füttyszó. „A közönség tagjai között sokan voltak, akik Olaf Scholzot bíráló táblákkal érkeztek” – mondja a Híradó, miközben egy férfit, majd egy nőt mutatnak. Az ellentmondást úgy oldják fel: „az ellentüntetők közül már sokan nem voltak ott, mire Olaf Scholz megérkezett”. A kancellárt füttyszó és hangos kiabálás fogadta, a közönség állítólag azt skandálja: „háborús uszító!” Állítólag Scholz visszavágott: Putyin a háborús uszító, aki rakétákkal támadja Ukrajna városait és pusztít. A végén a híradás kiemeli: a kancellár egy kordon(!) mögött állva találkozott a szimpatizánsaival.  Utána Orbánt idézik a pénteki rádióinterjúból: a nyugati vezetők nem tudnak lejönni a háborús ösvényről, de az európai emberek szerinte nem állnak a háború pártján, még ha erkölcsileg Ukrajna pártján is vannak. A nyugati államokban a választásokon majd kikényszerítik a békét az állampolgárok és leváltják háborúpárti kormányokat.
 10. Orbán Viktor: Magyarország számára jó hír, hogy Törökországnak továbbra is békepárti elnöke van. Erdogan átalakította kormányát, megtörtént a beiktatás.
 11. Varga Mihály: A jövő évi költségvetés középpontjában a rezsivédelem és a honvédelem megerősítése áll. „Védelmi költségvetésnek nevezik.” A háborús időben megvédi a családokat, munkahelyeket és a rezsicsökkentést. A Kossuth Rádiónak adott nyilatkozatot idézik.
 12. A Belügyminisztérium: a kormány minden idők legnagyobb pedagógus-béremelését készíti elő. A közleményt idézik, Brüsszel húzza az időt, de jön a soha nem látott béremelés.
 13. DK: a magyarok ötször annyit fizetnek a gázért, mint amennyibe az valójában kerül. Molnár Csaba beszél.
 14. Az Európai Zöldek pártcsalád tagja lett a Párbeszéd. Szabó Rebeka beszél röviden.
 15. LMP: Komoly nemzetbiztonsági kérdéseket vetnek fel az kínai akkugyárak
 16. Magyar Nemzet: gyenge próbálkozással igyekszik átkeretezni a Városháza-botrányt a dollármédia.
  A Magyar Nemzetet szemlézik, a hvg.hu cikke miatt. A baloldali lap „mosdat”. A szerző, Dezső András a gyanúsított, Berki Zsolt fantazmagóriáról ír például Orbán szerepe kapcsán. Közben „Anonymus” egykori felvételeit játsszák be. A hvg.hu fontos részleteket hagyott ki szerintük, újra felmondják az egykori vádakat. Berki Zsolt szerintük „baloldali kötődésű.” „Gyengécske próbálkozás”, a gyanúsított verziójával keretezi újra a történteket a „dollármédia”. Hiányzik az anyagból Karácsony Gergely reakciója a hamis tanúzással kapcsolatban.

Kimaradó témák: