Gratulálok Márki-Zay Péternek!

Gratulálok a sok százezer szavazó honfitársunknak, gratulálok a sok ezer önkéntesnek, akik ezt lehetővé tették, a győztes képviselőjelölteknek és Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltnek! Azoknak pedig külön köszönöm, akik most nem nyertek, de jelöltként végigdolgozták az elmúlt hónapokat! A változás elkezdődött, de mindannyian tudjuk: csak most jön a neheze!

Az előválasztás komoly érzelmi és politikai viharokat korbácsolt fel, különösen igaz ez a második fordulóra. A sokfelé töredezett ellenzék ugyanis egyik pillanatról a másikra egy leegyszerűsített, de mégis komoly döntési helyzetbe került. Nem volt helye többé „igen, de” vagy „egyrészt, másrészt” mondatoknak, be kellett húzni az X-et valamelyik név mellé.

A végső cél, a 2022-es választás szempontjából viszont elengedhetetlenül fontosak azok a honfitársaink is, akik nem a győztes jelöltre szavaztak, akár egyéni körzetről, akár a miniszterelnök-jelölt választásról volt szó. Hiszen ne feledjük: egy politikai oldalon állunk és egy félig már kiépített diktatúrát kell lebontanunk, amihez mindenkire szükség van! Polgármester úr ezt a győzelmet a pártok többségének támogatása nélkül vitte véghez. Úgy volt képes sikerre vinni a valódi változás programját, hogy nem álltak mögötte százmilliók és professzionális kommunikációs csapatok, egyedül a rá jellemző konok elszánás és kitartás volt a fegyvere. És ez az elszántsága találkozott magyarok százezreinek igényével: ők azok, akik valódi változást szeretnének; akik szavak helyett tetteket; rossz kompromisszumok helyett megalkuvást nem tűrő, tiszta politikát akarnak látni.

Nem lennék teljesen őszinte, ha nem beszélnék arról is, hogy Péternek nagyon nehéz feladata lesz, és emiatt neki is szüksége lesz bizonyos változtatásra: neki is – mint mindannyiunknak – tanulnia kell az eddigi, ki nem kényszerített hibákból. Márki-Zay Pétert az ellenzéki szavazók azzal a nehéz feladattal bízták meg – hiszen feladatot kapott, nem koronát –, hogy egy sokszínű politikai tábort kovácsoljon egységbe és vezessen győzelemre. Ezért természetesen a döntésekbe szükségszerűen be kell vonnia másokat. Ezt az előválasztást meg tudta nyerni a megkérdőjelezhetetlen tisztességével, szorgalmával, lehengerlő stílusával. Azzal, hogy nem csak a szavai, hanem az eddigi munkássága és egész lénye miatt is hitelesen tudja megígérni a változást. De 2022 nehezebb lesz, mert a legkisebb hibánkat is ezerszeresére fogja nagyítani a propaganda.

Én csak azt tudom neki ígérni, hogy támogatni fogom, szívesen segítek abban, hogy végre tényleg jogi és politikai következményei legyenek az elmúlt 12 évben elkövetett gazságoknak. Szívesen segítek abban is, hogy olyan rendszert építsünk, amely a jövőben megnehezíti a tolvajok dolgát, jöjjenek bármelyik politikai oldalról is. Szívesen segítek abban is – és meggyőződésem, hogy ez kiemelten fontos feladat lesz –, hogy lebontsuk a propagandagépezetet, amely Orbán Viktor rendszerét szinte bebetonozta a hatalomba.

Köszönjük, Polgármester úr, és köszönjük mindenkinek, aki részt vett ebben a nagyszerű előválasztásban!

Oszd meg, válassz platformot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük