Ki lehet a másik gyanúsított? Kit véd az ügyészség?

Korrupciós bűncselekménnyel gyanúsítja a Központi Nyomozó Főügyészség Horváth Csaba zuglói polgármestert. Ő tagad és ártatlannak vallja magát, valószínűleg majd csak a bíróságon derül ki, mi a pontos igazság.

Az viszont egyértelmű – én magam is elmondtam ezt korábban –, hogy a zuglói parkolási rendszer minimum túlárazott, valahol valaki nagyon nagy jogtalan haszonhoz jutott általa. A részletek kiderítéséhez – például, hogy kihez került a pénz – kevés a sajtó vagy egy országgyűlési képviselő, ehhez nyomozás szükséges, hatósági eszközökkel.

A házkutatás és gyanúsítás időzítése igen érdekes, az egyértelműen a választásnak szól. A pontos dátum pedig a Fidesz egyik legnagyobb csalásáról tereli a figyelmet: tegnap hagyta jóvá ugyanis a kormány, hogy Mészáros Lőrinc üzlettársának cége, a 4IG megszerezze az Antenna Hungáriát és ezáltal gyakorlatilag a teljes magyar telekommunikációs infrastruktúrát.

Az egyik legérdekesebb dolog viszont az, hogy az ügyészség nem nevezte meg a másik gyanúsítottat, aki „egy volt helyi politikus”, és aki a közlemény szerint havi 3 millió forintot kért azért, hogy ne érvényesítse a befolyását a parkolási ügyben a nyertes céggel szemben. Ő vajon ki lehet? És miért nem nevezték meg, legalább monogrammal? Ha politikus volt, nyugodtan tekinthetjük közszereplőnek, hiszen hivatali idejében történt a feltételezett bűncselekmény.

Felettébb gyanús az ügyészség eljárása, felmerül bennem, hogy valakit nagyon védeni próbálnak. Esetleg az is megeshet, hogy a meg nem nevezett gyanúsítottat később ki akarják emelni az eljárásból, cserébe egy másokra terhelő vallomásért. Láttunk már hasonlót, egyszer csak elkülönítik valaki ügyét a többiekétől, aztán az az eljárás csendben elhal. Azon leszünk, hogy ne így legyen, hanem kiderüljön a teljes igazság! Különösen amiatt mert az ügyészség magatartására magyarázat lenne, ha a titokzatos másik gyanúsított a zuglói Fidesz frakcióban ült volna. Erről kaptam is információt.

Oszd meg, válassz platformot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük