A rendszer szépen lassan mindenkit elér, nem lehet kimaradni

Látom a KATA ellehetetlenítése miatti felháborodást, de látom azokat is, akik azt mondják: „Lám, így jártatok!” Nem csak fideszes trollok kárörvendenek (ők készen kapják az érvrendszert, miszerint a KATA-s vállalkozók mind adócsalók), egyébként jószándékú honfitársaink is úgy vannak vele, hogy miért álljanak ki a kisvállalkozók mellett, hiszen ők sem álltak ki annak idején – például – a tanárok mellett.

Így működik a Fidesz rendszere, apránként darál be mindenkit, kihasználva a magyar társadalom egyik legrosszabb tulajdonságát, a szolidaritás hiányát. Kezdődött a szolgálati nyugdíjas rendőrökkel és tűzoltókkal, akik még kimentek tüntetni, de aztán egyedül maradtak. Később mások is próbáltak tüntetni, de egyre inkább az lett a tapasztalat, hogy senki nem áll ki az aktuálisan megtámadott csoport mellett, ezért aztán az ellenállás csendben elhalt.

Fontos tudni, hogy a rendszer szépen lassan mindenkit elér, nem lehet kimaradni belőle. Ha nem foglalkozik valaki politikával, akkor majd a politika foglalkozik vele. Az is fontos tanulság, hogy a taxisok miért ússzák meg a KATA ellehetetlenítését? Mert több mint 30 éve keményen kiálltak és azóta is az utcára vonulnak időnként az érdekeikért, így a politika a mai napig tart tőlük. Másoktól meg nem tart…

A KATA-s vállalkozók egy viszonylag nagy, jó érdekérvényesítő képességgel rendelkező csoport. Sokkal több erejük van, mint a közmunkásoknak vagy azoknak a napszámosoknak, akiknek tételes adóját duplájára emelték, visszalökve őket a fekete foglalkoztatás világába. De mégiscsak egy kisebbség, a sikerhez szükségük van mások támogatására, ahogy másoknak is fontos lenne, ha a fodrász, az ügyvéd meg a programozó nem csak egy vállrándítással intézné el, amikor őket csinálja ki a rendszer.

Ha eredményeket akarunk elérni ebben a rendszerben, ha valaha meg akarunk szabadulni a Fidesztől, az csak a társadalom minden rétegének összefogásával lehetséges: ha a mozdonyvezetők kiállnak a pedagógusokért, a pedagógusok a kisvállalkozókért és fordítva! Szolidaritás nélkül nem lesz előre. Ezért javaslom mindenkinek, aki teheti, hogy sétáljon ki ma délelőtt a Kossuth térre!

Fotó: Mónos Gábor/MTI

Oszd meg, válassz platformot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük