A kordont le kell bontani!

A Karmelita kolostor köré vont kordon szimbólum: a szabad, tisztességes választások lehetőségét megszüntető, a demokráciát leépítő hatalom szimbóluma. A szabad sajtót fokozatosan ellehetetlenítő hatalom szimbóluma. A hazugság és cinizmus szimbóluma. A kordon nem csak a Miniszterelnökséget védi, hanem ezzel együtt a propagandagépezet központját és a már a látszatra sem adó rendeleti kormányzás központját.

A kordon lebontása is szimbolikus tett. Azt üzenjük vele, hogy visszaköveteljük a jogainkat. Azt üzenjük vele, hogy ez a hét pont nem egy panaszlista, hanem követelés:

1. Követeljük a sajtó szabadságának visszaállítását, a közpénzből fizetett, hazug kormányzati propaganda azonnali leállítását! Szabad sajtó, hiteles közszolgálati média, tisztességes tájékoztatás nélkül nincs szabad választás.

2. Az önkényuralmat eredményező különleges jogrend és a rendeleti kormányzás felszámolását, az Országgyűlés kormányt ellenőrző szerepének helyreállítását.

3. Jogegyenlőséget, arányos képviseletet biztosító, tiszta és szabad választásokat!

4. Fel kell számolni a kormányzati körökből szervezett korrupciót! A hazai és európai uniós forrásokat lenyúló tolvajokat vonják felelősségre! Hazánk csatlakozzon az Európai Ügyészséghez!

5. A sztrájkjog alapjog! Követeljük a megcsorbított munkavállalói jogok visszaállítását és a teljes közszférát érintő bérfelzárkóztatás azonnali elindítását!

6. A kormányoldal által megszállt, eredeti rendeltetésük szerint a kormánytól független intézmények függetlenségét helyre kell állítani! Ezen intézményeket a pártkinevezettektől meg kell szabadítani.

7. A természeti környezetünk és a jövő generációk érdekeinek védelmét, fenntartható klíma- és gazdaságpolitikát!

Tudjuk azt, hogy a mai kordonbontás nem fogja a követelések teljesítésre kényszeríteni a kormányt. Tudjuk azt, hogy ahhoz arra van szükség, hogy ne csak sokan akarják a változást, hanem sokan érezzék azt is, hogy ez a hatalom is rákényszeríthető a változásra és a párbeszédre.

Oszd meg, válassz platformot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük