A T-Systems-vezér vádlott, a 4iG-t kihúzták a Fuzik-ügyből

Jászai Gellért, a 4iG tulajdonosa megnyugodhat, Kaszás Zoltán, a T-Systems volt vezérigazgatója viszont vádlott

Nagyon fontos cikksorozatot közöl a 444.hu a Fuzik-féle számlagyár ügyéről. A „Nagymester” néven emlegetett Fuzik Zsolt, a BKV egykori informatikai igazgatója egészen elképesztő bűnszervezetet hozott létre, amelynek csápjai a politika legmagasabb köreiig nyúlnak, jobb- és baloldalon egyaránt. Mindenkinek ajánlom, hogy olvassa el ezeket a cikkeket, amelyekhez néhány magyarázó megjegyzést tennék: 

1. Kaszás Zoltán korábbi T-Systems vezérigazgató is vádlott, így aztán érdemes visszaidézni, hogy ez a cég valamikor nagyon jóban volt a kormánnyal, rengeteg állami megrendelést kapott. A számlagyár ügye pedig valójában arról szól, hogyan lehet kivenni rengeteg készpénzt a rendszerből (igen, automatából, néhány százezer forintonként), amiből fekete kasszát lehet fenntartani, hogy korrupciós pénzeket fizessenek ki a döntéshozóknak. 

2. Mint említettem, az ügy eléri a jobb- és a baloldal felső köreit is. Nagyon nagy hiba lenne letagadni, hogy a Fuzik-ügy mellékszálai elvezetnek a zuglói parkolási botrányhoz (amelyben Horváth Csaba polgármester is gyanúsított), illetve a BKV informatikai szerződéséhez. Ez utóbbit még Tarlós István alatt kötötték, de a jelenlegi városvezetés is megtartotta a túlárazott, ezer sebből vérző szerződést (igaz, a cég közben tulajdonos cserélt, Pintér Sándor köreihez került). A városháza nem kíván ezzel szembenézni, sőt, a BKV belső vizsgálata arra jutott, hogy nincs itt semmi látnivaló, minden rendben van. 

3. Minden másnál fontosabb, hogy kik maradtak ki végül az eljárásból: az állami pénzzel kitömött, a kulcsfontosságú távközlési rendszereket privatizáló 4iG vezetői (mindenekelőtt Jászai Gellért) nem vádlottak, sőt, meg sem gyanúsították őket, pedig ők is nyakig benne voltak a buliban. A nyomozati anyagban benne van, hogy pontosan melyik cégtől milyen értékben vettek számlát, amelyek ÁFA-tartalmát levonták.

És persze, benne vannak a lehallgatott telefonbeszélgetések, amelyekből kiderül, hogy valaki a cégtől arról beszélt, le kellene állítani a NAV vizsgálatát. Az ügyészség viszont meglehetősen szelektíven kezeli ezeket a dolgokat, Magyarországon ezek szerint vannak érinthetetlen cégek és személyek. 

Oszd meg, válassz platformot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük