Urambátyám rendszer, amikor mindig fizet valaki valakinek…

Újabb hangfelvételt kaptam arról, hogy Potápi Árpád bonyhádi fideszes képviselő, nemzetpolitikai államtitkár is befolyásolhatta a végrehajtók kinevezését. A felvételen a végrehajtói kar munkatársai beszélgetnek egy esetről, ahol a dombóvári pályázó nem kapta meg a kinevezést, mert azt az utolsó utáni pillanatban visszavonták és helyette egy kaposvári jelöltnek adták. Az ok a dolgozók szerint a Potápi által küldött e-mail lehetett.

A felvétel szerint az – egyébként jó pályázatot benyújtó – jelölt végül Kaposváron kapott végrehajtói praxist. Ez a vád nagyon súlyos, ezért természetesen megpróbáltam ellenőrizni. Az tény, hogy Dombóvárról Kaposvárra, Kaposvárról pedig Dombóvárra dolgozik végrehajtó. Az Igazságügyi Minisztériumtól és a Végrehajtói Kartól is kikértem a dombóvári pályázatok adatait, a pontozás részleteit és azt szerettem volna megtudni, volt-e utólagos változtatás. Répássy államtitkár cinikusan csak annyit válaszolt, hogy igen, volt egy pályázat Dombóváron… A Végrehajtói Kar pedig személyiségi jogokra(?!) hivatkozva tagadta meg a választ.

Maga a hangfelvétel számomra teljesen hiteles, Völner példája után pedig egyáltalán nem életszerűtlen az ott elhangzó súlyos vád, amit természetesen csak egy valódi nyomozás tudna tisztázni, miután a minisztérium megtagadta a képviselői kérdésre a választ. Ezért az ügyben a tegnapi napon benyújtottam egy feljelentést. Merőben kíváncsi vagyok arra, hogy Völner árnyékában meg merik-e tagadni a nyomozást!

Oszd meg, válassz platformot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük