Ha Orbán valódi kérdést kap, csak félkegyelmű módjára röhögcsél

A miniszterelnök percekig csak zavartan, félkegyelmű módjára röhögcsélni tudott akkor, amikor a Parlament folyosóján megkérdeztem, ki adott utasítást arra, hogy a honvédségi repülő Egyiptomból hazafelé egy ezer kilométeres kerülőt tegyen Pisába, hogy meglátogathassa a lányát.

Ilyen az, amikor Orbán Viktor egy valódi kérdést kap és nincs módja kikerülni azt. Válasz helyett, a kínos röhögcsélés mellett csak kocsmai stílusú személyeskedésre futotta neki. Megtudtuk tőle, hogy azért nem válaszol, mert szerinte én mindig hazudok, viszont azt hiába kérdeztem tőle, hogy szerinte miben hazudtam.

Azt is mondta, hogy én állítólag egy „szőrét hullató, rossz vidéki róka“ vagyok, de azt nem mondta, hogy egy fővárosi róka miért lenne jobb. Persze, valószínűleg vidéki parasztot akart mondani, csak azt nem találta volna helyénvalónak annyi művidéki sonkafőzős és pálinkázós videó után… Ez a kiszólása lebuktatta, valójában mennyire lenézi a vidéki embereket.

Amúgy a videót a kamu Alkotmánybíróság új tagjairól döntő titkos szavazás alkalmával tudtam elkészíteni. Ilyenkor a parlament egy folyosójáról a képviselőkön kívül mindenkit kizárnak, így a miniszterelnök sleppjét is, akik távol szokták tartani az őt kérdező újságíróktól. És „építési“ kordont sem lehetett köré felhúzni itt.

Gondoltam, legalább kihasználom azt, hogy Kövér László annyira szeretne engem látni a szavazásokon (múltkor még orvosi igazolást is kért egy kihagyott szavazás miatt, legközelebb talán majd a leleteimet is kéri). Gondoltam, legalább legyen valami értelme, hogy ott voltam, azon kívül, hogy egyetlenként nemmel szavaztam Varga Judit Európai Ügyek Bizottsági elnöki tisztségére…

Persze, a videóból nem sok újat tudunk meg. Eddig is tudtuk, hogy Orbán arrogáns, bunkó, gyáva alak és nem hajlandó válaszolni valódi kérdésekre. Csak legtöbbször a sleppje és a kordon segítségével el tudja kerülni ezeket a kérdéseket, illetve évi egyszer egy sajtótájékoztatón felkészül rájuk. Váratlan esetben viszont marad a félnótás röhigcsélés és a személyeskedés. Ami a legfontosabb: ezt is csak azért engedheti meg magának, mert tudja, mindaddig, amíg kezében van a propaganda gépezet, ezt is megteheti.

Oszd meg, válassz platformot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük